MCS People hanteert de volgende werkwijze:

Stap 1: Profiel

Het bedrijfs- en functieprofiel wordt met u besproken om de skills van de geschikte kandidaat helder in beeld te krijgen.

Stap 2: Netwerk

Ons netwerk, onze branchekennis en tools zetten wij in voor een efficiènte en effectieve zoektocht naar de juiste beschikbare professionals.

Stap 3: Potentiële kandidaten voorstellen

MCS People streeft binnen zes weken geschikte kandidaten aan u voor te stellen. MCS People heeft alle kandidaten die aan u worden gepresenteerd in een uitgebreid persoonlijk interview gesproken. Zo bent u ervan verzekerd dat u alleen daadwerkelijk geschikte kandidaten zult spreken, in een ontmoeting bij u op kantoor.

Stap 4: Evalueren

MCS People evalueert de gesprekken tussen u en de gepresenteerde kandidaten zowel met u als de kandidaten. MCS People kijkt vervolgens samen met u welke van de gepresenteerde kandidaten uitgenodigd worden voor vervolggesprekken. Op uw verzoek zal MCS People de referenties van deze kandidaten nagaan.

Stap 5: Ook ná plaatsing.

Zodra de arbeidsovereenkomst is getekend wil MCS People graag het proces van werving en selectie met u en de geplaatste kandidaat evalueren. Tijdens dit evaluatiegesprek zullen er afspraken gemaakt worden over de contactmomenten gedurende het eerste jaar van het dienstverband. Op deze manier kan de tevredenheid van alle betrokken partijen gemeten worden.